top of page
Zoeken

5 handige tips om ruimte te delen

Bijgewerkt op: 20 dec. 2023

We delen hier enkele handige tips die jou kunnen helpen om een ruimte te delen met andere gebruikers.


  1. Breng de gebruikers regelmatig samen: Goede afspraken maken goede vrienden, maar hoe kom je tot goede afspraken? Wij brengen alle gebruikers van een Vast-Goed locatie geregeld samen tijdens een beheerraad. Tijdens zo'n raad kan je als gebruiker ventileren, ideeën delen en afspraken maken met de andere gebruikers.

  2. Formuleer heldere principes en uitgangspunten: Sta je met je gebruikers voor een uitdaging? Of gebeurt er iets onverwachts? Heldere principes, zoals de principes van gedeeld beheer en gebruik, bieden vaak een duidelijk kader om consequent te reageren.

  3. Sla bruggen tussen je gebruikers: wat is het grootste voordeel aan ruimte delen? Je staat er zelden alleen voor. Vaak botsen andere gebruikers op gelijkaardige uitdagingen, of hebben zij een oplossing in petto waar je zelf nog niet aan dacht. Vanuit ons Vast-Goed model proberen we de noden van gebruikers steeds aan elkaar te koppelen en zoeken we naar slimme, gedeelde oplossingen.

  4. Betrek de buurt: met ons model zoeken we samen met de gebruikers naar manieren om de buurt te betrekken in onze panden. Op die manier houden we een vinger aan de pols, en botsen we vaak op verfrissende ideeën van mensen uit de buurt.

  5. Bouw samen aan een fijne en warme plek: regels en afspraken maken is belangrijk. Maar bouwen aan een fijne en warme sfeer is dat eveneens! Voorzie daarom voldoende informele en fijne ontmoetingen tussen de gebruikers, zodat ze elkaar beter leren kennen. Vaak ontstaan er zo nieuwe ideeën.


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page