top of page
Zoeken

Opening PiknickOp woensdag 22 mei lanceerden verschillende partners samen de Piknick. Dat is meteen de 3e locatie van Vast-Goed in de stad Antwerpen. De naam Piknick verwijst naar de voorganger, de in Antwerpen wereldberoemde  gereedschapswinkel, die meer dan 100 jaar op deze locatie gehuisvest was. Maar daarnaast zegt het vooral iets over wat er voortaan in deze ruimte zal gebeuren. Het wordt een levendige plek waar diverse partners de ruimtes delen voor hun aanbod en allerlei activiteiten. Zo kan je er terecht bij The Comeback, een unieke weggeef- en tweedehandswinkel van City Pirates en vind je er de nieuwe thuisbasis van vzw Kiddo’s.  


Schepen Tatjana Scheck: ‘Wat een heuglijke dag, want Antwerpen heeft er weer een sociale broedplaats bij. Dat we zulke sterke partners en organisaties onder één dak kunnen samenbrengen, is uniek. Ze zullen elkaar en de buurt versterken. Piknick is een plaats waar iedereen welkom is.’ 

Vast-Goed creëert sociale broedplekken in de stad, waar dromers en doeners de ruimtes delen en  waar vrijwilligers, verenigingen en professionals uit de buurt samen aan de slag gaan. Deze locaties worden door de diverse partners collectief gebruikt en beheerd onder de vakkundige begeleiding van een vaste projectmedewerker. In Piknick kunnen de gebruikers terecht bij Tomas Uten die alles faciliteert.  


Tomas Uten (Vast-Goed): ‘We openen heel graag onze deuren voor buurtbewoners en verenigingen. De afgelopen maanden ontvingen we super veel nieuwsgierige buren en passanten die zich willen engageren voor onze initiatieven. We kijken ernaar uit om samen met de buurt de handen in elkaar te slaan.’  

Het verhaal van Piknick start meteen met een mooi aanbod. Je kan er voortaan komen shoppen in de The Comeback, een solidaire winkel met kwalitatief tweedehands sport- en schoolmateriaal vakkundig uitgebaat door de City Pirates.  


Michiel Devisschere (City Pirates): ‘Om kansen te kunnen grijpen in het leven, is het juiste materiaal noodzakelijk. Het ontbreken van school- en sportmateriaal zou geen drempel mogen vormen voor persoonlijke ontwikkeling. Daarom willen we via The Comeback laagdrempelig materiaal voorzien. Iedereen kan meehelpen. We willen dan ook de donateurs en partners bedanken.  


Daarnaast heeft ook de werking van vzw Kiddo’s hier onderdak gevonden. Zij ondersteunen mensen en gezinnen met kinderen op materiaal, geestelijk en medisch vlak en bieden heel wat mensen een luisterend oor en veel meer.  

Aicha Mazouzi (Kiddo’s): ‘Met de Piknick hebben we nu een duurzame locatie waarbij we centraal gelegen zijn, en zo meer verbinding kunnen creëren. Verbinding met de buurt, de partners, de vrijwilligers en de doelgroep. Samen maken we Borgerhout sterker.’ 


Tenslotte zijn er in de Piknick gemeenschappelijke vergader- en kantoorfaciliteiten voor diverse gebruikers. De plek heeft heel veel potentieel en we hopen de komende jaren samen met alle partners om hier nog veel meer partners te mogen verwelkomen en zo dit verhaal stelselmatig te kunnen uitbreiden voor en door de buurt.   


Naast deze locatie op de Turnhoutsebaan kan je Vast-Goed ook vinden in Deurne Noord (Bazaar2100) en in Borgerhout aan het Koxplein (Kox2140). Ook op die locaties kunnen buurtbewoners, verenigingen en andere organisaties gebruik maken van de gedeelde plekken. Er staan nog nieuwe locaties in de startblokken op Sint-Andries en Linkeroever.  

Perscontacten:  

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page